geke van der sloot
Klik op de foto voor een download tbv promotiedoeleinden

Biografie

Op zaterdag 5 september 1980 begon de van Urk afkomstige Geke van der Sloot naast haar eigen zang te zingen met kinderen. Die dag destijds in 1980 was zo’n succes dat de Eerste Urker Zangschool van start ging met Geke in de rol van zangeres en kinderzangpedagoog naast dat zij vanaf dat moment ook aan het roer staat van de formatie Geke’s Tiental.

Boekingen

Geke van der Sloot is als zangeres solo, of samen met Geke`s Tiental, te boeken voor medewerking aan kerkdiensten, concerten ect.
Geke kan tevens worden ingehuurd door scholen of door koren voor een workshop "Leren zingen volgens de methode van Geke van der Sloot". Een bezoek aan de Zangschool Geke`s Tiental op Urk kan zowel individueel als in groepsverband worden georganiseerd. Gebouw Leger des Heils Urk, Klifweg 16 te Urk. Nieuwe leerlingen, jongens en meisjes vanaf 6 tot 16 jaar, kunnen zich aanmelden via: info@gekestiental.nl
Informatie over de Stichting Zangschool Geke`s Tiental is te zien op gekestiental.nl

Zangonderwijs

Vanaf 5 september 1980 gaat zangeres Geke gedurende zes avonden per week op vrijwillige basis zangles geven voor met name de Urker jeugd. Zo heeft Geke een enorme bijdrage geleverd de Urker zangcultuur voor kinderen te ontwikkelen en te cultiveren. Kinderen waaronder zowel zwak- als hoogbegaafden, leren zingen middels haar methodiek: “Kinderen leren zingen zoals je hen ook rekenen, lezen en schrijven kan leren”, aldus Geke. In het huidige onderwijs is er nauwelijks aandacht voor zangonderwijs en Geke voelde zich in 1980 geroepen daar iets aan te doen, daar aandacht voor te vragen, omdat leren zingen een enorm vormend vak is voor de jeugd.

A.N.B.I.

De zangschool heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), maar zij ontvangt verder geen enkele vorm van overheidssubsidie. Honderden kinderen heeft Geke in al die jaren op eigen kosten leren zingen.

Hoogtepunten

Enkele hoogtepunten uit deze periode zijn: Gouden CD in 1996, een Platina CD in 2005, een koninklijke onderscheiding in 2005. Een oorkonde van de Kunstenbond 1993 en Oorkonde van de Oranje strik 2013. Met Geke`s Tiental, voortkomend vanuit haar zangschool, heeft ze al honderden concerten mogen geven van het kleinste zaaltje bij het Leger des Heils tot aan het Concertgebouw in Amsterdam en er zijn de veertien CD`s gemaakt die Geke zelf produceert.

Repertoire

Geke heeft met Geke`s Tiental een ‘eigen’ muzikaal gezicht. Naast liederen gemaakt door Geke, worden er religieuze en cultuurliederen, buitenlandse liederen en tevens een uitgebreid klassiek repertoire ten gehore gebracht.
Geke heeft in de afgelopen jaren zo`n 10.000 lessen geschonken aan de Urker jeugd en was altijd bezig om kinderen te leren zingen.
Nu de laatste jaren zingt ze zelf als zangeres met omlijsting van haar Geke`s Tiental en werkt ze ook vanaf oktober 2015 met artiesten onder de vluchtelingen, vluchtelingen die momenteel wonen in de Noodopvangcentra voor asielzoekers in Nederland.

Discografie

Alle veertien CD`s en DV`s van Geke`s Tiental die verschenen zijn in de afgelopen jaren:

1986: Zingen maakt blij.
1988: Zingt met blijde stem.
1990: Kerstklanken met Geke`s Tiental.
1993: Vredewens.
1996 : Kracht uit de hoogte.
1999: In `t Groene dal.
2003: Geluckig Vaderland.
2005: Over de grenzen dubbelCD.
2006 : DVD kerst met Geke`s Tiental.
2009: Geef ze een kans.
2011: Zingen voor Afrika DVD
2013 : Oranje single.
2015: A little peace Geke zingt met Geke`s Tiental.
2016: Geke zingt met vluchtelingen.

Cd`s te koop via Geke's Tiental Webshop

Bij haar 25-jarig jubileum (2005) ontving Geke een koninklijke onderscheiding en een platina CD.

Bij haar 25-jarig jubileum (2005) ontving Geke een koninklijke onderscheiding en een platina CD.

8320 AD Urk

Mail Geke van der Sloot

Website van Geke's Tiental

06-40897029

Bankrekeningnummer Geke`s Tiental: NL67ABNA0441388639

Postbus 175